مبانی پرخاشگری

پیش نمایش راهنما
  • نسخه
  • تاریخ نشر اکتبر 3, 2018

توضیحات

فهرست مطالب

پرخاشگری

نظریه های مرتبط با پرخاشگری

نظریه ذاتی بودن پرخاشگری

نظریه فردیت زدایی ‌پرخاشگری زیمباردو

نظریه انسانیت زدایی پرخاشگری فشباخ

نظریه انتقال – برانگیختگی

نظریه درونگرایی – برونگرایی

مدل شرمساری – پرخاشگری تانگنی

مدل پرخاشگری – پرخاشگری

طرفداران منشاء اجتماعی پرخاشگری

علل و عوامل پرخاشگری

عوامل خانوادگی پرخاشگری

عوامل محیطی (اجتماعی- فرهنگی) پرخاشگری

نشانه های پرخاشگری

پرخاشگری در سنین مختلف کودکی

 

پرخاشگری را عملی آگاهانه بدنی یا کلامی می دانند که با هدف وارد آوردن صدمه و رنج انجام می‌گیرد. حتی اگر این عمل به صدمه و رنج منجر نگردد، نیز پرخاشگری محسوب می شود، پژوهش‌ها بیان می کنند که پیش بینی کننده‌های پرخاشگری در مدرسه بر اساس کشور، شرایط جغرافیایی، سن کودکان نمونه، روش جمع آوری داده ها و چگونگی سنجش پرخاشگری تغییر می‌کند و می‌توان این رفتار را پیش بینی کننده قوی رفتار بزهکارانه در آینده به حساب آورد (فلوری،  ۲۰۰۵، به نقل از جان بزرگی، ۱۳۹۰).

از نظر تافی ‌و فارینگتون (۲۰۰۹، به نقل از محمدخانی و اسکندری، ۱۳۸۴) پرخاشگری ممکن است بدنی یا کلامی، فعال یا نافعال و مستقیم یا غیرمستقیم باشد. تفاوت بین پرخاشگری بدنی یا کلامی، تفاوت بین آزار جسمی و حمله با کلمات است. همچنین، تفاوت پرخاشگری فعال با نافعال، تفاوت بین عمل آشکار و قصور در عمل است، منظور از پرخاشگری مستقیم، برخورد رو در رو با شخص مورد‌حمله است و پرخاشگری غیرمستقیم بدون برخورد رو در رو رخ می‌دهد. این تفاوت‌ها چارچوب سودمندی را برای طبقه بندی بسیاری از موارد پرخاشگری آدمی فراهم آورده است. در مورد دلیل رفتار پرخاشگرانه در انسان نظریه‌های روانشناسی به سه مطلب اشاره کرده‌اند. یک دیدگاه پرخاشگری را ذاتی می داند، نظرگاهی دیگر علت محیطی و اجتماعی را مورد توجه قرار می دهد و گروهی نیز بر یادگیری رفتار تاکید می کنند. در اینجا این سه دیدگاه توضیح داده می شود.

نظریه های مرتبط با پرخاشگر

با توجه به اهمیت پرخاشگری در سلامت روانی افراد، نظریه پردازان متعددی به این امر توجه داشته اند. در این بخش چند نظریه مطرح در زمینه پرخاشگری بررسی می گردد…..

مبانی نظری پرخاشگری

توضیحات

همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA

توضیحات نظری کامل در مورد متغیر

پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

منبع انگلیسی وفارسی دارد به شیوه (APA)

 

بازدیدها: 62

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *